изработка на онлайн магазини от 3DWebDesign
Меню
  • Категории
  • Промоции
  • Контакти
media
13.06.2023

Помощ - климатикът ми мирише ужасно !

Случвало ли ви е се е да включете климатичната инсталация в къщи и да усетите неприятна миризма на застоял въздух или влага ?  Спокойно, не сте единствените в това положение. В тази статия можем да ви насочим какъв може да е проблема и как да го решите сами .

Като основна отправна точна е състоянието на праховите филтри. Доста потребители не знаят, че те трябва да се почистват ежемесечно - в случай, че в помещението е силно замърсено или се пуши - дори и по-често.  Филтрите се свалят , напръскват се с обезмаслител и се измиват с хладка , в никакъв случай гореща вода.

 Лятно време климатика се използва в режим охлаждане. Именно тогава се образува конденз, който се отвежда от вътрешното тяло на вън. Често се случва водата да не бъде отведена навън изцяло и да остане по топлообменника на вътрешното тяло. В тази ситуация можете да усетите мирис на застояла вода или мухъл. В момента на пазара се предлагат климатици с вградена функция самопочистване и изсушаване, но можете да направите това и сами. В случай, че има влага по вашето вътрешно тяло препоръчваме да включите климатика в режим Изсушаване . Символа, който трябва да видите на дистанционното управление в повечето случаи е няколко капки.

  В случай, че предприемете тези стъпки и все пак усещате неприятна миризма е дошло време да потърсите специализирана фирма, който да извърши пълна профилактика на вашия климатик. 

Прочети още
media
13.06.2023

Основни моменти при избора на климатик

Мили приятели, днес ще разгледаме темата за КЛИМАТИЦИТЕ. Доста от вас са чели в разни форуми безбожно количесто технически спецификации и коментари за модели и марки климатична техника, но за съжаление пак остават доста въпросителни ? Тук ще се опитаме в резюме да  отговорим на основните въпроси , относно избора, работата и монтажа на климатичната техника.

 

Първо и основно правило е да си отговорите сами на основния въпрос : Кога и как смятате да употребявате климатичната техника. Дали желаете да я ползвате основно за охлаждане и отопление през преходните сезони ИЛИ целогодишно ще разчитате на климатизация на дома само с климатична техника.  Отговорихте ли ? Нека минем на следващата стъпка : оразмеряването. За да намерим подходящия за вас по мощност климатик е необходима кубатура на помещението . Важно е също да се предвидят и евентуални топлинни загуби , причинени от недобра изолация, стара дограма и други.  

При консултация доста често се случва клиента да каже, че иска да закупи два пъти по голям климатик отколкото е нужно за помещението му, за да може с този климатик да отопли и други 1-2 стаи.  Уважаеми приятели, мога да направя аналог със ситуация , в която клиент не си купува 32 инча телевизор за хола, а 52 инча за да го гледа и от банята - т.е. варианта не е много удачен.

Готови сме ! Имаме основните насоки какво търсим като вид и тип на климатика. За вас остава само да изберете някои от марките и моделите , които можем да сравним по цена , основни характеристики и допълнителни екстри.

 

Ключов момент при избора на климатична техника е Монтажа. Климатичната техника, за разлика от доста други електроуреди не може да бъде монтирана от всеки. Препоръчваме ви да се доверите на специалисти за целта. Някой ще рече - че какво толкова сложно има, ще погледна в youtube…. Е, от сега ви казвам, вероятността да ви се получи е максимум 5%, а риска от повреда в следствие на неправилния монтаж е голям.

 

 Отговорихме накратко на основните въпроси, но основния съвет, който бихме искали да Ви дадем е - Доверявайте не на специалистите. Допитвайте се до хората, които са обучени в дадена област. Срамни въпроси няма, срамно е да не знаеш и да не попиташ !

 

                                                                                                                             

                                                                                                                               

Прочети още
Copyright © Онлайн магазин Техно Трейд, 2024
Нагоре